Kontroling
Kontroling je obvezni kolegij na 4. godini (zimski semestar) sveučilišnog diplomskog studija Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Bodovi (70 bodova) su podijeljeni na sljedeći način:
-
1. kolokvij (30%)
-
2. kolokvij (18%)
-
Aktivnost na nastavi (4%)
-
Računski zadatak (9%)
-
Case study (9%)
Da bi se steklo pravo izlaska na završni ispit potrebno je ostvariti minimalno 35 bodova.
Završni ispit nosi 30% i za prolaz je potrebno ostvariti minimalno 15 bodova.
Priprema za 1. računski zadatak traje 5 školskih sati, a obrađuju se sljedeće cjeline:
-
Analiza izvršenja plana poslovanja i analiza odstupanja od plana
-
Analiza i ocjenjivanje kadrovskih resursa
Priprema za 1. kolokvij traje 8 školskih sati, a obrađuju se sljedeće cjeline:
-
Analiza i ocjenjivanje stalne imovine
-
Analiza i ocjenjivanje tekuće imovine
-
Analiza i racionalizacija troškova poslovanja
Priprema za 2. kolokvij i case study traje 6 školskih sati, a obrađuju se sljedeće cjeline:
-
Analiza i ocjenjivanje kadrovskih resursa
-
Analiza i ocjenjivanje stalne imovine
-
Analiza i ocjenjivanje tekuće imovine
-
Analiza i racionalizacija troškova poslovanja
-
Mjerenje i ocjenjivanje poslovnog rezultata i poslovne uspješnosti
Priprema za završni ispit traje 4 školska sata.